ADVENT U PAKRACU: S gradskih ulica preseljen na internet

ADVENT U PAKRACU: S gradskih ulica preseljen na internet

Ovog prosinca pakračke ulice nažalost neće obilovati raznim adventskim događanjima koje su ranijih godina u ovo predblagdansko vrijeme svojim sugrađanima osmišljavali članovi i predstavnici udruga i ustanova s područja Grada Pakraca. No, u želji da se održi običaj Adventa i „Svjećica u došašću“, ovogodišnji program preselit će se online, na službenu stranicu Grada Pakraca, doznajemo od Marije Martinelli, stručne suradnice za društvene djelatnosti u pakračkoj gradskoj upravi.

Na stranici https://pakrac.hr/adventski-kalendar-2020/ svakog će se dana, u suradnji s udrugama i ustanovama, objavljivati kratki video sadržaji, prigodni za vrijeme došašća. U prve dvije objave možete pogledati kratko obraćanje velečasnog Joze Zorića, župnika pakračke župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, u povodu paljenja prve adventske svijeće (uz sudjelovanje učenika Osnovne glazbene škole Pakrac), kao i video u kojem članice Udruge hrvatska žena i KUD-a Seljačka sloga iz Prekopakre pripremaju božićne kolačiće.

Iako će ove godine izostati jednodnevni božićni sajmovi u Pakracu i Prekopakri, festival duhovne glazbe „Hodočašće u došašće“, različite kreativne radionice za djecu u gradskoj knjižnici, kao i dječji doček Nove godine, Marijan Širac, pakrački dogradonačelnik je najavio da će Pakračani ovu, po svemu neobičnu 2020. godinu, u ponoć 31. prosinca ispratiti uz vatromet.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email