9A1PKC 3. U HRVATSKOJ Do uspjeha s autorskom inovacijom

9A1PKC 3. U HRVATSKOJ Do uspjeha s autorskom inovacijom

Radio klub Pakrac 9a1pkc dobitnik je priznanja za osvojeno 3. mjesto na UKV natjecanju 9A Activity contest 2018. koje je održano u organizaciji Hrvatskog radioamaterskog saveza (HRS). Ova vrsta natjecanja održava se svake treće nedjelje u mjesecu, pravilno raspoređeno u 11 perioda, zaključno sa studenim tekuće godine.
Predsjednik pakračkih radioamatera Damir Žunić ističe da su tijekom prošlogodišnjeg natjecateljskog perioda od sedam članova kluba aktivna bila dvojica – Damir (9a5ay) i Dorian Žunić (9a3rrd).
Kao kuriozitet izdvaja podatak da je natjecanje odrađeno s antenom iz vlastite radionice koja je ujedno i jedina u Hrvatskoj za ovo područje frekvencijskog spektra.
“Antena je osmišljena i nastala u vlastitoj izvedbi ovdje u Pakracu i odmah je pobudila velik interes s područja Europe, Amerike i Indonezije”, tvrdi Žunić i dodaje da je po profilu natjecateljska što znači da su performanse dovedene na visoku razinu učinkovitosti. „Jednako je dobra kao i druge vrhunske antene, a od nekih i bolja. Poslije moje objave preko YouTube kanala javile su mi se kolege iz s raznih strana svijeta za konstrukcijske detalje.“
„Nekoliko puta smo izašli na natjecateljsku lokaciju na Omanovac i tom prigodom nam je Skijaški klub „Omanovac“ izašao u susret s priključkom za struju. Ovom prigodom im se zahvaljujem na susretljivosti.“

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email