90 GODINA KUD-a “SELJAČKA SLOGA” PREKOPAKRA Koncert Kiće Slabinca i Međunarodna smotra folklora

90 GODINA KUD-a “SELJAČKA SLOGA” PREKOPAKRA Koncert Kiće Slabinca i Međunarodna smotra folklora

Kulturno – umjetničko društvo „Seljačka sloga“ iz Prekopakre dvodnevnim događanjima obilježit će 15. i 16. lipnja visoki jubilej – 90 godina postojanja i rada.

Društvo je to s vrlo dugom i bogatom tradicijom očuvanja folklora, pjesama i plesova te starih, narodnih običaja Prekopakre, Pakraca i cijeloga kraja. Zbog svoje prepoznatljive izvorno očuvane bijele nošnje, Prekopakrani su diljem Slavonije, ali i šire poznatiji kao „bijeli Šokci“.

Program obilježavanja 90. rođendana počinje u subotu 15. lipnja kada će u Češkom domu u Prekopakri od 17:30 biti predstavljena brošura izdana povodom ove obljetnice. Potom će od 18:30 u područnoj školi braća Radić biti otvorena izložba „Slavonska kuća“ koja će dočarati kako je to nekada bilo živjeti u slavonskom selu. U večernjim sati, točnije od 20 sati, u velikom šatoru kod područne škole će u zabavnom dijelu programa nastupiti tamburaški sastav „Fijaker“i grupa Profeel

Središnje obilježavanje 90 godina „Seljačke sloge“ će u Prekopakri biti održano u nedjelju 16.6.

Nakon mimohoda ulicama Prekopakre koji je predviđeno za 12:30 sati, od 14 sati će u velikom šatoru biti održana Smotra folklora. Ovogodišnja smotra će imati međunarodni karakter obzirom da Prekopakranima dolaze gosti iz Njemačke, Zavičajno – narodni klub „Agatharied“. Uz njih, na Smotri će nastupiti još i Tamburaški orkestar Pakrac, KUD „Lađevčani“ Slunj, KUD „Šijaci“ Biškupci, KUD „Ivo Čakalić“ Kaptol, KUD „Bektež“ Bektež,  KUD Zeleni Gaj“ Gaj, KUD „Lipik“ Lipik i Češka beseda Prekopakra.

Glazbena zvijezda obilježavanja 90. godišnjice KUD-a „Seljačka sloga“ iz Prekopakre biti će Krunoslav Kićo Slabinac čiji koncert počinje od 20 sati, a sat vremena ranije posjetitelje će zabavljati predgrupa Profeel. Ulaz se neće naplaćivati.

PROGRAM:

SUBOTA 15.6.

-17,30 sati – Češki dom, promocija brošure 90 godina KUD-a „Seljačka sloga“ Prekopakra,

-18,30 sati – područna škola braće Radić, otvorenje izložbe „Slavonska kuće“

-20,00 sati – šator na igralištu, koncert TS Fijaker i grupe Profeel

NEDJELJA 16.6.

-12,30 – mimohod ulicama Prekopakre

-14,00 – šator na igralištu, „Smotra folklora“ i nastup KUD-ova

-20,00 – Koncert Krunoslav Kićo Slabinac (predgrupa Profeel od 19 sati)

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email