8. KRIŽNI PUT GRADA PAKRACA U spomen na sve stradalnike u Domovinskom ratu

8. KRIŽNI PUT GRADA PAKRACA  U spomen na sve stradalnike u Domovinskom ratu

 

Križni put, trasu  dugačku oko 4 kilometra, od kapele Male Gospe u Kusonjima, pored župne crkve, središtem grada do križa u aleji poginulih branitelja na Rimo-katoličkom groblju hodalo se je prijepodne Pakracom u znak sjećanja na  poginule branitelja i civila u Domovinskom ratu s našeg područja. Pritom su na 14 postaja molili za sve stradalnike u Domovinskom ratu i sve one koji su u višestoljetnoj povijesti doprinosili boljitku Pakraca, kako je to na polaznoj postaji rekao pakrački župnik  Matija Juraković  koji je predvodio molitve.

S prve postaje u Kusonjima kolonu od oko 130 vjernika, predstavnika braniteljskih, stradalničkih i ostalih udruga, vatrogasaca, učenika križ je prva ponijela gradonačelnica Anamarija Blažević, a nositelji su se mijenjali od postaje do postaje.

Na posljednju postaju je,  u ovoj sada već pakračkoj tradiciji koja se u danima  gradskog blagdana  prakticira od 2010. godine,  stiglo više od 180 hodočasnika.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone