7. SMOTRA FOLKLORA “PAKRAČKO LJETO” – Čuvari kulturne baštine i ove godine oduševili

7. SMOTRA FOLKLORA “PAKRAČKO LJETO” – Čuvari kulturne baštine i ove godine oduševili

Odlični vremenski uvjeti, pravi ljetni, bili su kao naručeni za 7. Smotru folklora koja se već tradicionalno održava krajem svibnja u okviru Pakračkog kulturnog ljeta. U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Seljačka sloga“ Prekopakra i pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, Turističke zajednice Grada Pakraca i Ministarstva kulture, ove godine je na jučer održanoj Smotri sudjelovalo više od 170 članova sedam Kulturno umjetničkih društava, a uz naše domaće KUD-ovce iz Prekopakre, svoju su baštinu i kulturno- umjetnički program došli predstaviti i članovi KUD-ova iz Belajskih Poljica, Beljevine, Brestovca, Ivanjske, Volodera i Banove Jaruge.


Smotra je i ove godine započela mimohodom ulicama grada, koju je predvodila Gradonačelnica Anamarija Blažević vozeći se na kočiji Dalibora Maroševića – Vilenjaka, s trga bana Josipa Jelačića kroz ulicu Braće Radić, pa preko trga 76. Bataljuna i ulice Gojka Šuška do trga dr. Franje Tuđmana gdje je svako od društava priredilo kratak glazbeno plesni program okupljenim građanima. Mimohod se nastavio ulicom Hrvatskih Velikana i povratkom u prostor Kurije Janković gdje je upriličen centralni kulturno umjetnički program, i gdje ih je dočekala velika publika koja je toplu i sunčanu nedjelju odlučila iskoristiti na najbolji mogući način.


Program je riječima dobrodošlice svima okupljenim građanima i pripadnicima Kulturno-umjetničkih društava započela Dubravka Arland predsjednica KUD-a Seljačka sloga, poželjevši svima da se lijepo provedu uz prekrasne nošnje, pjesmu i ples koje svi s velikom ljubavlju prema hrvatskoj baštini, njeguju i čuvaju od zaborava. Ovogodišnju smotru svečano je otvorila gradonačelnica Anamarija Blažević, i sama dugogodišnja aktivna članica KUD-a „Seljačka sloga“ Prekopakra, pohvalivši „Seljačku slogu“ na odličnoj organizaciji kao i obitelj Marošević iz Prekopakre koja svojim sudjelovanjem dodatno obogaćuje ovogodišnji mimohod. Izrazila je zadovoljstvo što ova Smotra već sedmu godinu zaredom promiče našu tradiciju i kulturu te nadu da je ovo sve samo uvod u ono što će iz godine u godinu rasti i bivati sve boljim. Poželjela je svima okupljenima odličan provod te da se vide i dogodine.


Da su kulturno-umjetnički program kao i cjelokupna atmosfera jučer bili odlični možete se uvjeriti i sami pregledom fotogalerije.

FOTOGALERIJA

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email