6. MOTO DEFILE „BLJESAK“ Motoristi odali počast poginulim braniteljima

6. MOTO DEFILE „BLJESAK“ Motoristi odali počast poginulim braniteljima

Branitelji motoristi MK Vitezovi tame i ove su se godine, šestim po redu moto defileom „Bljesak“, priključili obilježavanju 23. godišnjice VRA Bljesak, kojom su na današnji dan 1995. godine hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije.
Nakon središnjeg obilježavanja VRA Bljesak u Okučanima skupina od oko 300 motorista branitelja zaputila se prema Lipiku i Pakracu, kako bi na tamošnjim grobljima odali počast poginulim hrvatskim braniteljima. Uz gradonačelnicu Anamariju Blažević koja ih je dočekala na pakračkom groblju, pripadnici mnogih braniteljskih moto klubova paljenjem svijeća i molitvom poklonili su se poginulim braniteljima i zahvalili im na onom najvrjednijem što su mogli dati za domovinu.


Gradonačelnica je svima okupljenima poželjela dobrodošlicu u naš mali grad, grad povijesti i pobjeda, grad u kojem je rat i počeo s 1. na 2. ožujka 1991. i gdje se zadnja akcija u VRA Bljesak obilježava kao Dan branitelja Pakraca. Ovim putem pozvala je sve da se ako mogu priključe susretu prijatelja povodom njegovog obilježavanju ove subote u planinarskom domu Omanovac. Zahvalila se braniteljima motoristima što na ovaj način odaju počast braniteljima žrtvama Domovinskog rata kojih je oko 300 život izgubilo u Pakracu iako je dosta onih za kojima se još traga jer je na svega 10 kilometara od Pakraca bio i jedan od prvih i najvećih zloglasnih četničkih logora, logor Bučje. Poželjela im je ugodan boravak u Pakracu, sretan i siguran povratak svojim domovima te ih pozvala da dođu ne samo ovu subotu na Omanovac, već da su u Pakracu dobrodošli kad god da dođu, a izrazila je nadu da će se istom prilikom susresti i dogodine.

Sve sudionike 6. Moto defilea Bljesak ugostili su članovi MK Vitezovi tame i njegov predsjednik Zdravko Filipin na prigodnom domjenku i druženju u prostoru gradske tržnice.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email