5. MEĐUNARODNI VOLONTERSKI KAMP ZA MLADE „Mladi – enigma za stare“

5. MEĐUNARODNI VOLONTERSKI KAMP ZA MLADE „Mladi – enigma za stare“

Radnom akcijom na uređenju prostora oko zvonika i nekadašnjeg laktofriza u Branešcima započeo je peti Međunarodni volonterski kamp za mlade. Njime se nastavlja tradicija dolaska mladih ljudi iz raznih zemalja u cilju pridonošenja društvenoj i materijalnoj obnovi Pakraca, ali i Lipika gdje je volonterima osiguran smještaj u Centru za pružanje usluga u zajednici.

U Kampu sudjeluje četrnaestero volontera od kojih je dvoje stiglo iz Makedonije, dvije volonterke iz Bosne i Hercegovine, jedna iz Srbije te volonter iz Njemačke, a ostali su iz Zagreba i Pakraca. Nakon današnje akcije u Branešcima, slijedi uređenje zelenih površina u Lipiku, predviđeno za 11. i 12. srpnja, a 14. će srpnja čistiti ciglu u Ploštinama. Prilikom boravka u Lipiku, volonterima je zakazan turistički obilazak te vožnja vlakićem do ergele. Uz dopodnevni rad, poslijepodne imaju različite edukacije i radionice.

Konferencija naziva „Mladi – enigma za stare“ održat će se 13. srpnja s početkom u 10 sati u pakračkoj gradskoj vijećnici, a tom će se prilikom ujedno obilježiti i 20 godina postojanja Centra za mirovne studije, kako doznajemo od Mirjane Bilopavlović, koordinatorice Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“.

Kamp djeluje u organizaciji Miramida centra – Regionalne razmjene mirovnih iskustava Grožnjan i udruge „Delfin“. Suorganizatori današnje radne akcije su Mjesni odbor Branešci i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, a Grad je pomogao akciju dajući volonterima na korištenje gradski kombi. Kako kaže Nikola Ivanović, zamjenik gradonačelnice iz redova srpske nacionalne manjine, ova je akcija uvertira za moguće skorašnje preuređenje laktofriza u društvene prostorije.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email