4. HNL: HAJDUK – JADRAN GUNJA 3:0 S tri gola do treće pobjede

4. HNL: HAJDUK – JADRAN GUNJA 3:0 S tri gola do treće pobjede

Lakše od očekivanog Hajduk je jučer na svom terenu u 8. kolu Međužupanijske lige Slavonije i Baranje došao do pobjede od 3:0 protiv predzadnjeg Jadrana iz Gunje.

Trener Grubišić iznenadio je početnim sastavom u koji je uveo čak šest juniora. Dvoje od njih su izravno sudjelovali u pripremi prvog gola u 31. minuti. Nakon što je Grubišić okomito dodao loptu Grafini na 14 metara od gola, i nakon što se je ovaj okrenuo prema golu, sapleo ga je protivnički igrač i sudac je dosudio jedanaesterac koji je uspješno izveo Darko Kovačić. Prije toga, kao i do poluvremena unatoč značajnoj dominaciji u posjedu lopte i na terenu, gledatelji nisu vidjeli neku drugu izrazitu priliku Hajduka za gol, dok gostujući sastav o tom segmentu igre kao da nije niti razmišljao.

U drugom poluvremenu smo gledali bolji nogomet, dijelom i zbog toga jer su gosti i sami u dva navrata bar došli u Hajdukov šesnaesterac ostavivši pri tom i više prostora Hajdukovom napadu. Nova najbolja prilika Hajduka je ponovo došla nakon dosuđenog jedanaesterca. Ovog puta u protivničkom kaznenom prostoru je u 67. minuti srušen Darko Kovačić. No solidan udarac s 11 metara Ivana Kaurina je odlično obranio protivnički golman 17-godišnji Noa Mečić, a još bolja je bila njegova obrana udarca koji je nakon odbijene lopte izveo  Komljenović. Kaurin se za promašeni jedanaesterac iskupio dvije minute kasnije kada je nakon odlične i dugačke Hajdukove akcije pucao s 15-tak metara, a potom i pritrčao na  ponovo dobro golmanovu obranjenu loptu i iz neposredne blizine glavom je pospremio u nebranjeni dio gola.

Treći gol Hajduk je postigao u posljednjoj minuti utakmice nakon što je sa sredine terena Petrović ubacio loptu na desnu stativu gdje je Šimun Krenek uklizao i vrhom kopačke je progurao preko gol linije.

S ovom pobjedom Hajduk je ostao na desetom mjestu s isto toliko bodova, ali se odmakao od dna tablice. Za  napredak će trebati početi donositi i bodove iz gostiju, a prva prilika je iduće nedjelje kada gostuju u Višnjevcu kod istoimenog kluba, susjeda na tablici koji  bolji plasman od Pakračana zaslužuje samo boljom gol razlikom.

Sastav: Častek, Baškiera, Res, Kovačević, Kovačić, Komljenović Ajman (od 71′. Petrović), Dietzman (od 54′. Kaurin), Krpan (od 54′. Prohaska), Grubišić (od 78′. Pjerobon), Grafina (od 71′. Krenek).

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone