28. GODIŠNJICA POGIBIJE VLADE LAUČANA Izuzetno atraktivan turnir i komemoracija za prvog poginulog policajca

28. GODIŠNJICA POGIBIJE VLADE LAUČANA Izuzetno atraktivan turnir i komemoracija za prvog poginulog policajca

U organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika te Grada Pakraca ovog vikenda bit će obilježena 28-godišnjica smrti Vlade Laučana, prvog poginulog hrvatskog policajca u Domovinskom ratu na našem području.
Program obilježavanja započinje 9. lipnja u 9 sati na Gradskom stadionu u Pakracu gdje se odigrava 12. Memorijalni turnir „Vlado Laučan“ koji će ove godine biti izuzetno atraktivan. Naime, nastupaju kategorije prednatjecatelja (djeca predškolskog uzrasta) koji inače nemaju previše prilika u natjecateljskim okolnostima demonstrirati tek usvojene nogometne vještine i ovo je prilika da se pokažu i zarade prve aplauze na otvorenoj sceni. Najavljeno je osam ekipa s područja Virovitice, Daruvara, Požege, Novske, Lipika i Pakraca. Obzirom na dob natjecatelja, očekuje se pristojno popunjena stadionska tribina i prava navijačka atmosfera koja će sunčanu nedjelju (barem prema najavama) i ovaj memorijal u spomen Vladi Laučanu učiniti još ugodnijom.

Nešto kasnije, u 10,15 sati bit će održana komemoracija kod spomen obilježja na Toranjskom putu, mjestu pogibije Vlade Laučana. U 11 sati kod spomenika žrtvama u Španovici bit će služena sveta misa za Laučana i sve ubijene poginule Španovčane.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email