27. OBLJETNICA Malonogometni turnir i komemoracija za Vladu Laučana

27. OBLJETNICA Malonogometni turnir i komemoracija za Vladu Laučana

NK Trnski iz Nove Rače pobjednik je 11. Memorijalnog turnira Vlado Laučan koji je u sklopu obilježavanja 27. obljetnice pogibije prvog hrvatskog policajca u Domovinskom ratu na našem području, odigran u subotu na Gradskom stadionu u Pakracu. U finalnoj utakmici dječaci iz Nove Rače su, pred pedesetak gledatelja, pobijedili Dinamo iz Vidovaca s 3:1, dok je treće mjesto osvojio No Limit iz Virovitice uvjerljivo slaveći s 4:0 protiv Mladost iz Pavlovaca.


Pakrački turnir, u organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakrac- Lipik, Grada Pakraca i NK Hajduk Pakrac, okupio je 11 momčadi s više od stotinu mališana. Njima se prigodnim riječima prilikom svečanog otvorenja obratio Miroslav Ivančić, predsjednik UHPB Pakrac – Lipik i predsjednik Gradskog vijeća Pakraca, kao i Marijan Širac, pakrački dogradonačelnik. Tom prilikom, Ivančić je mališane podsjetio na lik i djelo stradalog hrvatskog policajca Vlade Laučana, dok je Širac zahvalio sportašima na dolasku i poželio korektno sportsko nadmetanje.

(FOTOGALERIJA)

Mladost će čuvati uspomenu na Vladu, ali i podsjećati…
Obilježavanje 27. godišnjice nastavljeno je popodnevnom komemoracijom na Toranjskom putu, mjestu okrutnog neprijateljskog čina gdje su se uz obitelj Laučan okupila gradska izaslanstva Pakraca i Lipika, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i predstavnici PU požeško-slavonske koji su prigodno položili vijenac i zapalili svijeću ispred spomen obilježja.
„27 godina prošlo je od tragičnog događaja na koji nitko nije ostao ravnodušan. Ne smijemo i nećemo to nikada zaboraviti. Danas je u Pakracu više od stotinu djece igralo nogomet na turniru u spomen na Vladu i upravo će ta mladost iz godine u godinu čuvati uspomenu, ali i podsjećati na svirep neprijateljski čin iz Domovinskog rata počinjen ovdje na Toranjskom putu“, rekao je Miroslav Ivančić.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email