22. STUDENOG Predavanje poznatog povjesničara i publicista Zdenka Samaržije

22. STUDENOG Predavanje poznatog povjesničara i publicista Zdenka Samaržije

Zanimljivo predavanje naziva „Kako se grijalo, kuhalo, plakalo, kupalo i kakalo u srednjovjekovnim utvrdama i samostanima“ uglednog povjesničara i publicista Zdenka Samaržije bit će održano 22. studenog  u Gradskoj knjižnici Pakrac s  početkom u 18 sati.

Predavanje organiziraju Povijesno društvo Pakrac-Lipik, Muzej  grada Pakraca i Gradska knjižnica Pakrac, a kako su nam organizatori rekli, sam naziv predavanja puno govori o temi, ali i popularnom pristupu, budući da je cilj srednji vijek približiti javnosti na zanimljiv i jednostavan način. Naglasak neće biti na velikim povijesnim događajima, nego na svakodnevnom životu običnih ljudi koji su u ono vrijeme živjeli na ovim našim prostorima. Kako je izgledao jedan prosječan dan jednog prosječnog redovnika, što su kuhali, kako (ni)su održavali svakodnevnu higijenu i još mnogo zanimljivih crtica iz srednjovjekovnog života.

Cilj ovakvog predavanja je učiniti kulturnu baštinu naših prostora poznatom svim zainteresiranim građanima i zaljubljenicima u povijest te dokazati kako povijest krije uistinu puno nevjerojatnih i zanimljivih priča.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email