20. LIPIČKI STREETBALL Latvijci iznenađujući pobjednici

20. LIPIČKI STREETBALL Latvijci iznenađujući pobjednici

Ekipa Riga (Latvija), pobjednik je Cedevita Lipik 3×3 challengera, jubilarnog 20 turnira u uličnoj košarci koji je sinoć završen u Lipiku. U konkurenciji 16 ekipa iz 12 zemalja sa 4 kontinenta i to iz Latvije, Australije, Japana, SAD-a, Rusije, Češke, Poljske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske u sinoćnju završnicu među četiri najbolje su se plasirale ekipe iz Splita, Beograda, Rige (Latvija) i češkog Humpoleca.

Nakon poprilično nervoznih polufinalnih utakmica s malo koševa, suprotno želji publike, u finalu su zaigrali Latvijci koji su lakše nego što govori rezultat od 21:18 pobijedili Čehe i tako postali pobjednici ukupno 20. lipičkog turnira u 3×3 uličnoj košarci, a trećeg FIBI-nog challengera. Pobjedniku je pripala nagrada od 10.000 dolara, dvostruko više nego lani, poraženi finalista je otišao kući s nagradom od 5.000 dolara, a obje ekipe su izborile plasman na FIBI-in masters turnir u švicarskom Lausanneu, što je rang više od lipičkog turnira. Poraženi polufinalisti su se morali zadovoljiti s novčanom nagradom od 3.000 i jedne tisuće dolara.

Lipičani i njihovi gosti, a djelomično i gledatelji TV kanala Arena 2 koja je prenosila izravno utakmice polufinala i finale, su u dva dana mogli uživati u 25 utakmica sporta koji će 2020. godine biti prvi put dio olimpijskih igara, a kako je lipički turnir izuzetno jak, sigurno je na njemu nastupilo i nekoliko sudionika te olimpijade u Tokiju, možda čak i osvajača medalja.
Organizator, lipička udruga Libox, osim za dobru organizaciju turnira se pobrinula i za prateći zabavni program koji je održan u bivšoj lipičkoj robnoj kući.

Foto: Goran Stanzl , Pixel

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email