2. BRM BREVETO: Otišli biciklom na vožnju dugačku 206 kilometara

2. BRM BREVETO: Otišli biciklom na vožnju dugačku 206 kilometara

Jutros u 8 sati ispred restorana Nada u Lipiku 34 biciklista startalo je na biciklističku vožnju dugu 206.6 kilometara i kretat će se kružnom stazom preko Pakraca, Voćina, Kutjeva, Pleternice, Nove Gradiške, Okučana i nazad u Lipik. Dolazak prvih natjecatelja očekuje se između 15,30 i 16 sati, a posljednji, da bi im se priznao nastup  moraju stići unutar 13,30 sati.

DSC_0006

Među sudionicima su i dva Mađara te jedan građanin BiH, pa utrka ima međunarodni karakter. Najstariji učesnik  je rođen 1961. godine, a najmlađi 1990. Za domaći BK Titan koji je i organizator, nastupaju Marko Ljevar, Darko Škerin, Tomislav Nuić, Saša Jeftinić i Nikola Sudar. Sa starta je natjecatelje u ime grada Lipika ispratio dogradonačelnik  Slobodan Katunar.

Ovakva biciklistička manifestacija u našem kraju organizirana je prvi put lani, a nastupilo je 42 bicikliste. „Titani“ kažu da bi ove godine bilo i 60 vozača da je bilo lijepo vrijeme.

Breveto  je organizirana ekstremno duga biciklistička vožnja nastala u Francuskoj gdje se vozi više od stotinu godina.  Biciklisti trebaju po neoznačenoj trasi (dužine od 200 do 1400 km) proći kontrolne točke i stići do cilja unutar zadanog vremena. Vremenska ograničenja prolaza kontrolnim točkama i ciljem su tako postavljena da se breveto može završiti umjerenim tempom.

U Hrvatskoj se ove godine vozi 15 breveta. .

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email