MULTIPAK U KNJIŽNICI- Proaxis prezentacija i radionica SMARTBOARD, NCOMPUTING i RUCKUS

MULTIPAK U KNJIŽNICI- Proaxis prezentacija i radionica SMARTBOARD, NCOMPUTING i RUCKUS

Kako izgledaju rješenja koja predstavljaju budućnost komunikacijske i prezentacijske tehnologije moglo se danas čuti i vidjeti u Gradskoj knjižnici Pakrac, na prezentaciji tvrtke Proaxis d.o.o. , ovogodišnjeg partnera (a i donatora) sedmog po redu Multipak Expo-a 2018, najvećeg multimedijalnog događanja u ovom dijelu europe. Stručni suradnici i predstavnici Proaxisa su u okviru današnje prezentacije predstavili jedan dio onoga što imaju u ponudi, tehnologije koje, ako se međusobno povežu, čine rješenje za suradnju timova i učenje u iznimno malom pakiranju.

Prva tema prezentacije bio je interaktivni smartboard, golemi LCD ekran s interaktivnim mogućnostima, koji osim one primarne namjene prikaza video sadržaja, nudi i smart mogućnosti, prije svega bežične povezivosti i mogućnosti povezivanja na Internet, kao i onu najzanimljiviju mogućnost smart ploče koja svoj puni potencijal može ostvariti u obrazovnim ustanovama ili kao prezentacijski sustav u korporativnom okruženju. Sustav je tim više zanimljiv jer je mobilan a ne nužno vezan za određenu prostoriju i jer za razliku od prezentacijskih rješenja koja se temelje na projektorima nudi interaktivni element te nije poput projektora ograničen osvjetljenjem prostora. Priliku vidjeti ovaj uređaj u radu imali su jučerašnji posjetitelji Knjižnice prilikom projekcije dokumentarnog filma, a imat će i svi oni koji se na posjet Knjižnici odluče i večeras na projekciji dokumentarca „My stuff“.


Potom je predstavljen Ncomputing, sustav koji nudi alternativu klasičnom pristupu jedan korisnik/jedno računalo smještajući operativni sustav tj. virtualne operativne sustave na server koji pomoću Zero/Thin client hardvera na koji se spaja računalna periferija u vidu monitora, miša i tipkovnice, korisniku daje punu računalnu i programsku funkcionalnost. Prednosti ovakvog hardverskog rješenja su smanjenje troškova potrošnje električne energije i održavanja u odnosu na klasične setupe, mogućnost povećane kontrole korisnika i sadržaja kojima barataju, što je posebno prikladno kod primjene u obrazovnom okružju, kao i veća sigurnost podataka radi sustava redundancije i sigurnosnog kopiranja podataka prisutnog u serverskim rješenjima.


Zadnja tema današnje prezentacije bila je bežična povezivost prilikom čega su predstavnici Proaxisa objasnili i demonstrirali mogućnosti profesionalnog WiFi hardvera tvrtke Ruckus Wireless koji su implementirali u Knjižnici i Muzeju grada Pakraca i koja će biti na raspolaganju svim posjetiteljima do kraja ovogodišnjeg Multipak Expo-a. Signalom su pokriveni Knjižnica i Muzej, dvorišni prostor Kurije Janković, Gradska vijećnica i Robertoshop a osnovna značajka danas predstavljenog WiFi hardvera je mogućnost spajanja jako velikog broja korisnika, od 50 do 150 korisnika istovremeno.


Članu uprave Proaxisa Hotmiru Brkiću i njegovim kolegama na današnjoj nesvakidašnjoj i nadasve zanimljivoj prezentaciji kao i na svoj pomoći koju su dali u organizaciji Multipaka zahvalio se Božidar Savi, vlasnik Robertoshop-a i jedan od organizatora Multipak Expo-a i Monika Lucić Fider, ravnateljica Knjižnice. Izrazili su žaljenje što prezentacija nije bila bolje posjećena s obzirom na prijepodne radnog dana, kao i gradonačelnica Anamarija Blažević koja bi bila zadovoljnija da je prezentaciji prisustvovalo vodstvo naših obrazovnih ustanova.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email