14. GODINU ZA REDOM: Betlehemsko svjetlo i ove godine u Pakracu

14. GODINU ZA REDOM: Betlehemsko svjetlo i ove godine u Pakracu

Josip Robotka, Luka Feher, Dorijan Mirt, Eric Tessari i Andrej Žužinjak, članovi Odreda izviđača “Pakra”, donijeli su jutros Betlehemsko svjetlo mira u pakračku župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i uručili ga župniku Matiji Jurakoviću na služenoj misi zornici.

Već tradicionalno, 14. godinu za redom, Betlehemsko svjetlo mira, zahvaljujući pakračkim izviđačima, stiže u pakračku župnu crkvu koje su preuzeli dan ranije u zagrebačkoj katedrali te tako i ove godine vjernici imaju prilike dio Betlehema ponijeti kućama.

Predstavnici izviđača sa starješinom pakračkog odreda Markom Lalićem i voditeljicom Valentinom Barčan nakon mise zornice, Betlehemsko svjetlo uručili su i gradonačelnici Anamariji Blažević koje će biti izloženo i u pakračkoj gradskoj upravi.

Tradicija paljenja betlehemskog svjetla, simbola mira i ljubavi koji se pali prve nedjelje došašća u Betlehemu, stara je oko trideset godina te se svjetlo tada donosi u Beč gdje se okupljaju predstavnici izviđačkih organizacija  cijelog svijeta, a koji svjetlo prenose u svoje države.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email