13. ŽUPANIJSKO VATROGASNO NATJECANJE DJECE I VATROGASNE MLADEŽI Na pakračkom stadionu više od 500 mladih vatrogasaca

13. ŽUPANIJSKO VATROGASNO NATJECANJE DJECE I VATROGASNE MLADEŽI Na pakračkom stadionu više od 500 mladih vatrogasaca

Na gradskom stadionu Pakrac te srednješkolskom igralištu u organizaciji Županijske  vatrogasne zajednice uz domaćinstvo DVD Pakrac od jutros se održava 13. županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladeži. U muškoj i ženskoj konkurenciji u kategorijama djece starosti 6 do 12 godina te mladeži starosti 12 do 16 godina natječe se 51 ekipa s više od 500 učesnika te oko stotinu sudaca i drugog tehničkog osoblja.  Natjecanje u kojem se boduje ispravnost obavljene dvije vježbe te kod mladeži i štafetna utrka  je ujedno i izlučno za nastup na državnom natjecanju koje će se održati iduće godine na koje će po tri najbolje ekipe u svakoj konkurenciji.

Natjecanje je u ime pokrovitelja Požeško-slavonske županije otvorila  pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević ističući značaj vatrogastva za cijelo društvo radi čega se u vatrogastvo puno ulaže, ali mu oni to vračaju između ostalog i na ovaj način. Mladima je poželjela ugodan boravak u našem gradu te uspješno natjecanje.  Osim nje  mlade vatrogasce je u ime domaćina pozdravio Ilija Turković stariji, predsjednik DVD Pakrac,    predsjednik vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović i predsjednik Vatrogasne mladeži Marko Ašenbrener.

Županijsko vatrogasno natjecanja posljednji put je u Pakracu održano 2009. godine.

Vatrogasna zajednica županije je osigurala pehare u trajno vlasništvo te diplome i medalje za prvoplasirane tri ekipe po kategorijama kao i svim ekipama diplome za učešće, dok je Požeško-slavonska županija osigurala prijelazne pehare za prvoplasirane ekipe i medalje za sve učesnike natjecanja. Proglašenje rezultata i podjela priznanja  je predviđena iza 13 sati.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone