10. VEČIREK MLADYCH Sveti Mikulaš darivao najmlađe

10. VEČIREK MLADYCH Sveti Mikulaš darivao najmlađe

U organizaciji Češke besede iz Prekopakre jučer je u prekopakranskom Domu pred stotinjak gostiju održana „Večirek mladych“ – posljednjih desetak godina tradicionalna proslava sv. Mikulaša (Nikole), tijekom koje su se kroz kulturno-umjetnički program, osim domaćeg zbora i folkloraša, predstavili i gosti iz Češke besede Bjelišavac.

„Već godinama organiziramo „Večirek mladych“ i po tradiciji u goste pozivamo poneko društvo češke nacionalne manjine iz naše županije. Lijepa je to prilika za očuvanje naših običaja, a večer financijski osigurava Savjet češke nacionalne manjine Grada Pakraca i Požeško-slavonske županije”, rekao je Igor Matek, tajnik Česke besede Prekopakra.

Osim odraslih, na pozornici su se predstavili i oni mlađi, polaznici nastave češkog jezika iz pakračke Osnovne škole braće Radić. U drugom dijelu programa pojavio se sv. Nikola s ekipom i razdraganim mališanima podijelio prigodne poklone.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone